Ta ditt skåp och gå,

du stackars bostadslösa storstadsungdom som i utförsäljningarnas tidevarv har ett allt större helsike att komma in på bostadsmarknaden. Denna samtidskommentar har Heidi Eklund på Lars Ek Designbyrå kombinerat med arbetsplats, ett utsökt snickeri och personliga former. ”Skåpet Move är tänkt att vara en mobil möbel som funkar som skattkista för det viktigaste man har”, berättar hon. Och som dessutom – häpp – går att göra om till bord. Möbelsnickaren Linda Johansson snickrade Move som sitt gesällprov på Carl Malmstens Furniture Studies och ack vad bra det blev!

Annonser
Det här inlägget postades i En bra sak/A good thing, Globalt-lokalt, Massproducerat-unikt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ta ditt skåp och gå,

  1. Anonymous skriver:

    Så med socialistiska slagord om den lägre medelklassens situation i kontrast till den växande kapitalismen på bostadsmarknaden, ska man vända blickarna till ett gesällprov ifrån Carl Malmstens? Som kostar vad? Är inte även det här i all ärlighet ett ganska tamt försök till efterrationalisering och ytliga designvärden?

    • Ingrid skriver:

      Självklart anser vi att etiskt ok, transparenta produkter ska dominera överallt, inklusive hos billiga ställen där de flesta av oss handlar. Men så är inte ännu, tyvärr! Viktigt också att pris är något relativt. ”Sjukt billigt” är oftast i realiteten mycket dyrt för såväl miljön som för de arbetare i främst Asien som producerar sakerna under usla förhållanden. Men vi håller med dig om att mer debatt behövs kring dessa frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s