Lokalproducerad elegans

Image

Vad har jag, Susanne, gemensamt med Timbuktu och Erik Haag? Jo, bland annat är vi alla Docksta-toffel-lovers. Detta lilla företag söder om Örnsköldsvik som sedan 1923 håller hantverksfanan högt. Stansning, nåtling, pinning och bottning görs fortfarande för hand vilket gör varje så kallad slippers unik och högkvalitativ. För oss bredfotade kommer årets första, extremt lokalproducerade nyhet som en mycket glad överraskning. Formgivaren Mats Theselius har satt sin eleganta prägel på toffeln i modellen Classic Brough som finns att beställa genom Sebastian Schildt, som premiärvisade toffeln under Stockholm Design Week, i både lacksvart och brunmatt version.

Det här inlägget postades i En bra sak/A good thing, Globalt-lokalt, Massproducerat-unikt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lokalproducerad elegans

  1. Ingrid skriver:

    Hallå Susanne, är dessa dojs verkligen eleganta? Snarare lite lätt kokko, tycker jag. Bygger på kontrasten mellan stadsmässigt uppklädda brogueskor och bonniga trätofflor eller slappa crocs, de sistnämnda på svenska Foppatofflor. Bisarr men häftig, skulle jag snarare beskriva toffellooken ovan. Hej från blogkollegan Ingrid

    • Ingrid skriver:

      Dear kollega. För att vara just en toffla är den oerhört elegant. Se det som ett slags cool elegans, naturligtvis koko eftersom det är Theselius.

  2. Ping: V som i vår… | Köp dig fri!

  3. De här vill jag gå omkring i, en lekfull hållning har skon helt klart och Docksta toffeln håller i åratal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s